Chapter 11

Bilebändi Chapter 11:n kantavat voimat, basisti Kim ja rumpali Eki kuulivat musiikillisen kutsuhuudon aikana, jolloin perinteinen rock joutui ravisuttavien muutosten kohteeksi. Oli syntynyt uusi, nuorekasta kapinaa ilmentänyt tyyli, jota alettiin kutsua rock´n rolliksi. Nuoret helsinkiläismiehet seurasivat etäältä vallankumousta, jota johtivat The Beatles ja Rolling Stones, ja jonka airueiksi ryhtyivät myös The Who, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Black Sabbath, David Bowie, Deep Purple, Queen, ZZ Top ja muut ikoniset rockin sanansaattajat.

Innoittuneet muusikonalut imivät itseensä vaikutteita levyiltä ja radiosta ja kiersivät pääkaupunkiseudun treenikämppiä ja keikkapaikkoja, jammailivat, kuuntelivat ja soittivat keikkoja lukemattomissa eri kokoonpanoissa, kuten The Bullfrog ja The Groovy. Vähitellen opiskelut ja työelämä veivät kuitenkin huomion pois musiikista, kunnes vihdoin vuonna 1998 polte kasvoi jälleen niin pakottavaksi, että jamit treenikämpällä alkoivat muodostua enemmän tavaksi kuin poikkeukseksi. The Groovyn jäänteistä muodostetulle uudelle kokoonpanolle päätettiin antaa jokseenkin irvileukaisesti nimi Chapter 11 [1].

Bändi jatkoi harrastus- ja jammailupohjalta, tehden erinäisiä omakustannelevyjä. Vuosi 2009 merkitsi yhtyeen kokoonpanon perusteellista uusimista. Uuden soittajiston ja uuden asenteen myötä Chapter 11 päätyi nopeasti keikoille. Pitkien treenikämpällä vietettyjen iltojen tuloksena bändin käsissä oli nippu klassisia cover-rock -kappaleita, joiden toteutukset poikkesivat kuitenkin täysin alkuperäisversioista. Vuonna 2010 näistä parhaat äänitettiin ja syntyi levy ”Reinventing”.

Upea laulu yhdistettynä virtuoosimaiseen soittoon on Chapterin tavaramerkki, jota kuullaan niin yksityisbileissä kuin julkisilla keikoilla. Nykyisessä kokoonpanossa esiintyvät:

Chapter 11:

Perttu Vänskä – kitara
Vili Itäpelto – kosketinsoittimet
Mirka Nyqvist – laulu
Jaana Heiskanen – laulu
Erkki Talvela – rummut
Kim Ignatius – basso ja laulu
Mika Metsärinne – kitara

Rytmikäs rock ja menevä bilemusiikki energisesti soitettuna on osoittautunut toimivaksi yhdistelmäksi ja bändin suosio keikoilla onkin ollut erinomainen. Letkeä meininki ja hyvät kappaleet takaavat mahtavan tunnelman!

1 Chapter 11 tarkoittaa Yhdysvaltojen liittovaltion konkurssilain määräyksiä, jotka sääntelevät yrityksen uudelleenjärjestelyä tilanteessa, jossa yritys ei pysty suoriutumaan veloistaan. Menettely on samankaltainen kuin Suomen lainsäädännön mukainen yrityssaneeraus.